Misyonumuz – Vizyonumuz

Anasayfa » Misyonumuz – Vizyonumuz

VİZYONUMUZ
Vakfımız, inanç ve kültür hayatının canlı tutulması, toplumun her kesimine yardım eli uzatılması, değerler eğitimine katkı sağlanması gibi alanlarda rol üstlenmektedir. Amacımız, insanlığın huzur, barış ve refah içinde yaşamasına katkıda bulunmak ve inançlı insanların ihtiyaçlarına cevap vererek, onların gelişimine katkı sağlamaktır.

MİSYONUMUZ

Elde ettiği kaynaklarla iman hizmetleriyle uğraşanlara burs vermek, medreselerin ihtiyaçlarını gidermek gibi hizmetlerde bulunan vakfımız, inanç ve kültür hayatının canlı tutulması için de yoğun bir şekilde çalışmalar yürütmektedir.

Bu doğrultuda, Ramazan aylarında iftar faaliyetleri, hatim programları, seminerler ve sohbetler düzenlenmekte; bayramlarda ve özel günlerde de özel programlar hazırlanmaktadır. Kurban Bayramı’nda ise kurban faaliyetleri ile ilgili çalışmalar yapılmaktadır.

Ayrıca ihtiyaç halinde hac ve umre organizasyonları gerçekleştirilerek, inanç ve ibadet hayatının zenginleştirilmesi amaçlanmaktadır. Tarihi geziler ve ziyaretler de vakfımızın kültürel faaliyetleri arasında yer almaktadır.

Vakfımız, tatil ve yaz mevsimlerinde de eğitim ve kültür çalışmaları düzenleyerek, gençlerin ve çocukların eğitimine katkı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra, ihtiyaçlı insanlara, ülkelere ve alanlara yönelik destek ve yardım faaliyetleri de vakfımızın öncelikli hizmetleri arasındadır.

Vakfımız, kurduğu dernekler, müesseseler, kurumsal yapılar ve vasıflı elemanlar ile işi ehline vermek, hiyerarşi ve meşveret, kurallarına uyarak sevk ve idare edilen birimlerden oluşmaktadır. Bu birimler aracılığıyla vakfımız, iman ve kültür hayatının gelişimine katkı sağlamakta ve inançlı insanların ihtiyaçlarına cevap vermektedir.